Staphorst: Klaas 06 4946 4603
Rouveen: Bernard 06 1630 3479

Over ons

Huls Voegwerken is opgericht op 1 februari 2008 door Klaas Huls, die na een aantal jaren bij een voegbedrijf in de restauratie gewerkt te hebben besloot om voor zichzelf te beginnen. Door toegenomen werkzaamheden besloot Bernard in het voorjaar van 2013 er bij in te stappen en gingen de broers verder als Huls Voegwerken V.O.F.  Wij zijn gecertificeerd door de Stichting Certificering Restauratie dat we de Kennis en de Kunde hebben en voldoen aan de kwaliteitsregeling die voor monumenten gelden, en daardoor ook opgenomen zijn in het Register Kennis + Kunde. En daar zijn we best trots op! Als enige in onze regio die dit bereikt heeft! We zien het als bewijs van meer dan tien jaar vakmanschap. Met een door SCR-gecertificeerd bedrijf haal je kwaliteit in huis voor een restauratie of onderhoudsklus. Wij werken met de beste producten en eerste klas materialen om zeker kwaliteit te kunnen leveren. Ook volgen we cursussen voor het restaureren en het materiaalgebruik voor oud metsel en voegwerk om onze kennis te blijven vergroten.

Waarom een door SCR-gecertificeerd voegbedrijf?

Stichting Certificering Restauratie is opgericht door de restauratiesector. Te vaak werden restauraties uitgevoerd zonder kennis van zaken. Vaak gingen ze gepaard met ondeskundige ingrepen. Aan de wieg van Stichting Certificering Restauratie stond de Vereniging Restauratie Noord van de noordelijke restauratiebedrijven. Mede-initiatiefnemers waren de provinciale Monumentenwacht-organisaties en restauratie-opleider RIBO uit Overijssel. SCR werkt nauw samen met Monumentenwacht Gelderland die als eerste de Kwaliteitsregeling Kennis + Kunde ontwikkelde.

Onze monumenten hebben vakmensen nodig. Wie een monument wil laten restaureren zoekt een bedrijf met vakmensen. Restauratiebedrijven willen graag laten zien dat zij hun vak verstaan. Stichting Certificering Restauratie (SCR) doet onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van de bedrijven. SCR toetst restauratiebedrijven op basis van objectieve criteria van de Kwaliteitsregeling Kennis + Kunde. Gecertificeerde restauratiebedrijven komen in het Register Kennis + Kunde. Elke twee jaar worden deze bedrijven opnieuw beoordeeld om het register up-to-date te houden.

In het Register Kennis + Kunde kunt u opzoeken welke restauratiebedrijven in Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland gecertificeerd zijn.