Staphorst: Klaas 06 4946 4603
Rouveen: Bernard 06 1630 3479

Gevelrenovatie/ restauratie

Door de jaren heen word voegwerk aangetast door weers- en milieu invloeden. Bij verweerd en poreus voegwerk kunnen de stenen worden verzadigd met water, als het water bevriest barsten de stenen.

Slecht voegwerk geeft schade aan de gevel. Vocht kan op langere termijn doorwerken naar de binnenkant zodat vochtplekken en schimmels ontstaan.

De gevel van uw pand geeft uitstraling aan het hele pand. Mensen baseren hun eerste indruk van het pand grotendeels op de conditie van de gevels. Huls Voegwerken verstaat onder gevelrenovatie & restauratie het in de originele staat terugbrengen van verweerde, beschadigde of verwaarloosde gevels.

Hoe gaan wij te werk?

Eerst worden de oude voegen volledig verwijderd, dit dient zeer zorgvuldig te gebeuren om beschadiging van de stenen te voorkomen.
Soms hakken we, bij brede en poreuze voegen. Maar meestal slijpen we, bij smalle of hardere voegen. Vooral bij authentieke panden, die vaak nog op de oude manier gemetseld zijn is slijpen noodzakelijk. Wij slijpen met een dunne schijf zodat er geen randen van de stenen afgeslepen worden, de rest word handmatig verwijderd. Wij slijpen met stofafzuiging, zodat een minimum aan stof vrijkomt en de overlast van stof minimaal is. Dit is beter voor het milieu en tevens voor een prettiger werkomgeving.

Wanneer dat gebeurd is word de gevel gereinigd, zodat er een goed hechtvlak ontstaat voor het nieuwe voegwerk.

Bij monumenten mag de oudheid in bepaalde mate afgelezen worden, dit geeft het pand karakter. Toch kan het soms noodzakelijk zijn om de gevels licht te reinigen.

Gevel reinigen kan op meerdere manieren. Maar meestal reinigen we met koud of heet (kokend) water en lage druk omdat we de toplaag van de bakstenen niet willen verruwen of kapot maken.

Wij (zand)stralen niet.

Wanneer de gevel schoon is kunnen we beginnen met voegen. U kunt kiezen uit verschillende soorten voegwerk en kleuren. Meestal raden wij u aan om de oorspronkelijke type en kleur voeg er weer in te zetten. Tijdens het voegen ziet u het pand zichtbaar mooier worden tot het uiteindelijk weer de originele en oorspronkelijke staat en schoonheid krijgt.

Bel of mail gerust voor meer informatie en/of vrijblijvende offerte, wij komen vrijblijvend langs zodat we samen kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn en het beste is voor uw gevel(s).