Staphorst: Klaas 06 4946 4603
Rouveen: Bernard 06 1630 3479

Gevelreiniging/ reparatie

De gevel(s) bepalen grotendeels de uitstraling van uw pand/woning. Door weersomstandigheden en luchtvervuiling is het onomwendbaar dat gevels door de jaren heen vervuilt raken. Woningen kunnen erg ontsierd worden door vervuilde gevels. Dit gebeurt steeds sneller en meer door het gemotoriseerd verkeer en de toenemende industrie, hierdoor komen veel schadelijke stoffen in het milieu die de gevels aantasten. Vervuilde gevels zijn niet alleen storend, maar ook word de duurzaamheid ervan beïnvloed en kan zelfs schade aanrichten. Gevelreiniging word de laatste jaren steeds meer gedaan om woningen te onderhouden. Men gaat steeds meer inzien dat dit bij het onderhoud van de woningen horen.

Bij monumenten mag de oudheid in bepaalde mate afgelezen worden, dit geeft het pand karakter. Toch kan het soms noodzakelijk zijn om de gevels licht te reinigen en het aangetaste voegwerk te herstellen om de levensduur van het monument te verlengen.

Gevel reinigen kan op meerdere manieren. Maar meestal reinigen we met koud of heet (kokend) water en lage druk omdat we de toplaag van de bakstenen niet willen verruwen of kapot maken.

Wij (zand)stralen niet.

Na de reiniging van de gevel repareren we de eventuele zwakke, kapotte en lekke voegen die zichtbaar geworden zijn doordat het vuil van de gevel verwijderd is. Deze herstellen we met nieuw voegwerk wat op een dusdanige manier wordt uitgevoerd dat het bijna niet te onderscheiden is van het nog goede oude voegwerk. Dit herstel zal eerst altijd enigszins te zien zijn maar na verloop van tijd trekt het naar het oude voegwerk toe onder invloed van het weer (verwering).

Voor een langer resultaat van uw schone gevel(s) kunnen we de gevel(s) impregneren.

Bel of mail gerust voor meer informatie en/of vrijblijvende offerte, wij komen vrijblijvend langs zodat we samen kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn en het beste is voor uw gevel(s).